Trainee

Jij bent die Supporter die tot de ontdekking is gekomen dat je met alleen de theorie uit de studie niet verder komt, de fijne kneepjes van het vak nog niet onder de knie heeft en, ambitieus en ondernemend als je bent, heeft besloten om je werkervaring te boosten. Benieuwd naar wat jouw rol en verantwoordelijkheden zijn en naar de trainees die jou voor gingen?

Rol als trainee

Als debutant binnen VAMOS ontferm jij je over de uitvoerende werkzaamheden die je doorkrijgt van de adviseurs en strategen van jouw team. Je bent verantwoordelijk voor de to do’s van de uitvoerende opdrachten voor verschillende mkb-bedrijven en tegelijkertijd denk je op de achtergrond mee met de adviseurs en strategen met als doel de klant nog verder te laten groeien. Hierdoor werk je iedere dag aan je eigen ontwikkeling zodat je, zodra de tijd rijp is, de uitdaging als adviseur kan aangaan. Benieuwd naar hoe dat in zijn werking gaat en hoe je kan doorgroeien? Dat laten we over aan onze eigen Tess en Remco.

Trainee Tess

“Ik ben Tess van der Ark en ben in september 2022 gestart als Marketing trainee bij VAMOS Support. In mijn rol als Marketing trainee ondersteun ik de adviseurs en strategen bij uitvoerende taken, met name onder begeleiding van adviseur Emma. Mijn taken omvatten onder andere het creëren van social media berichten, het schrijven van blogs en het werken aan websites voor diverse opdrachtgevers.

Deze functie combineer ik met mijn studie Ondernemerschap. Toen ik de kans kreeg om in februari 2023 mijn meewerkstage bij VAMOS Support te voltooien, greep ik die natuurlijk met beide handen aan. Dit was namelijk dé kans om kennis te maken met alle praktische facetten van het bedrijfsleven, door met de teams van VAMOS Support mee te lopen. Daarnaast vond ik het ontzettend gaaf om tijdens mijn stage nog meer te weten te komen over VAMOS Support en mij verder te ontwikkelen als Marketing trainee.

En van het een kwam het ander; ik zat inmiddels 5 dagen in de week op kantoor bij VAMOS Support en kreeg allerlei enorm leuke werkzaamheden en taken toegewezen. Zo bleef ik mijn uitvoerende taken doen voor Emma haar klanten, maar mocht ik ook met Tom mee naar verschillende kennismakingsgesprekken en werd ik verantwoordelijk voor de organisatie van de eerste editie van Talent Hub Westland.

Gedurende mijn tijd bij VAMOS Support ontdekte ik mijn passie voor organiseren, of het nu gaat om de VAMOS-wintersport of Talent Hub Westland. VAMOS Support merkte dit ook en al snel werd ik verantwoordelijkheid voor Events en de Office Management binnen het bedrijf en heb ik langzamerhand dag gezegd tegen de functie Marketing trainee.

VAMOS Support geeft mij de kans om mezelf te blijven ontwikkelen, door ervaring op te doen en te onderzoeken waar mijn krachten liggen, dit is ontzettend fijn. Daarnaast is er altijd een mogelijkheid om vragen te stellen en feedback te krijgen. Al met al biedt werken bij VAMOS Support veel verantwoordelijkheid, maar ook vrijheid, zelfstandigheid en veel gezelligheid!”

Ervaring van Remco

“Ik ben Remco van Velden en vanaf augustus 2020 op 19-jarige leeftijd begonnen als Process trainee (toen nog Finance trainee) bij VAMOS Support. Ik werd meteen verantwoordelijk voor de interne financiële administratie van VAMOS, onder begeleiding van Tom. Ook kreeg ik meteen mijn eerste klant: Compound B. Dit is de sportschool die onder ons kantoor is gevestigd en waar Tom mede-eigenaar van is. Ook voor deze klant verzorgde ik alle financiële taken. Vanaf dag 1 was ik dus verantwoordelijk voor de crediteuren- en debiteurenadministratie van twee bedrijven en zorgde ik elke maand voor overzichtelijke financiële rapportages.

Toen VAMOS in januari 2021 een coöperatie werd, kwam er nog meer uitdaging voor mij. Ik moest namelijk een nieuw softwaresysteem implementeren, waar onder andere alle uren van medewerkers worden geregistreerd en waar facturen vanuit worden verzonden. Nog steeds is dit systeem de basis van heel veel werkzaamheden. Niet alleen voor ons team, maar ook voor alle andere teams is dit een belangrijk systeem en dus moet ik veel communiceren met vrijwel alle strategen en adviseurs binnen VAMOS.

Gaandeweg heb ik, naast VAMOS en Compound B, nog meer administraties onder mijn hoede gekregen van de leden van de coöperatie, die ik echt zie als mijn klanten. Met hen moet ik veel communiceren, soms via e-mail, maar ik plan ook vaak afspraken in op mijn werkdagen, om de communicatie zo goed mogelijk te laten verlopen.

Als ik vragen heb, kan ik altijd de strateeg binnen team Process, Tom, bereiken. Hij zorgt er ook voor dat ik altijd voldoende werk heb. De maandelijkse teammeetings zijn ook een goed moment voor vragen, feedback en gezelligheid!

Al met al, werken bij VAMOS geeft veel verantwoordelijkheid, maar ook vrijheid en zelfstandigheid. Inmiddels ben in doorgegroeid naar adviseur!”