Home/Doorgroeien/Strateeg

Strateeg

Jij bent die ware ondernemer die in principe alles al zelf kan: van klanten binnenhalen tot strategische plannen maken en uitwerken, van offertes schrijven tot mensen aansturen. Jij kan het allemaal en trekt je handen niet terug om deze kennis door te geven aan jouw collega’s. Benieuwd naar wat jouw rol en verantwoordelijkheden zijn en naar de strategen die jou voor gingen?

Menu

Rol als strateeg

Als strateeg binnen VAMOS Support ben je verantwoordelijk voor het gehele acquisitieproces: van het werven van nieuwe klanten en het voeren van een intakegesprek tot het opstellen van een offerte. Zodra de offerte is geaccepteerd, komen de adviseurs en trainees van jouw team in beeld en plan je de vervolgstappen. Jij zorgt ervoor dat zij goed begeleid worden en je houdt toezicht op het projectmanagement. Is de opdracht volbracht? Dan sta jij klaar met een pakkende vervolgofferte. Wat de rol als strateeg verder inhoudt, daar vertellen Natascha en Thijs je graag meer over.

De carrière van natascha

“In april 2020 ben ik als één van de vier leden toegetreden tot VAMOS Support. Mijn kracht ligt op het snijvlak van strategie en marketing. In mijn rol als strateeg mocht ik gelijk twee kanjers van trainees coachen: eerst Rose en daarna kwam Emma. Beide dames leerden supersnel en namen binnen no time de volledige verantwoordelijkheid over klanten voor hun rekening. Ze groeiden vloeiend door richting marketing- en communicatieadviseur.

Ik vind het schitterend om ze nu nog altijd bij te staan als coach in hun groei van adviseur richting strateeg. Waarbij Rose en Emma zelf hun eigen coaching skills aan het ontwikkelen zijn om andere trainees te coachen. Practice what you preach!”

De carrière van thijs

“Ik ben Thijs Hofland en in 2018 startte ik mijn eerste opdracht voor VAMOS Support. Op dat moment studeerde ik bedrijfskunde en was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging naast mijn studie, die ik vond in mijn eerste klantopdracht voor VAMOS. Ik was verantwoordelijk voor het opzetten van een gestructureerde administratie en bijbehorende KPI-dashboards. Het leuke was dat ik meteen mijn theoretische kennis kon toepassen en van waarde kon zijn voor de opdrachtgever.

Na mijn afstuderen ben ik fulltime aan de slag gegaan als Process adviseur en sinds 2021 ben ik als Process strateeg ondernemer binnen VAMOS. De opdrachten die ik nu heb, liggen allemaal op het snijvlak tussen processen en IT. Vaak begint een procesverbetering vanuit een verbeterkans die uit de financiën voortkomt, waarna we het huidige proces in kaart brengen en kijken waar het beter kan. Nadat we samen met de opdrachtgever en alle betrokken het nieuwe proces hebben bepaald, kijken we of de IT-systemen nog in het huidige proces passen. Als hier aanpassingen in nodig zijn, dan zorg ik er met de IT-leveranciers voor dat deze wijzigingen worden ontworpen en doorgevoerd.

Daarnaast ben ik sinds kort zelf bezig met het maken van business apps, die in elk soort bedrijf gebruikt kunnen worden om processen te automatiseren en administratieve lasten te verminderen. Door de nieuwe manier van app bouwen (no-code), kunnen apps sneller en goedkoper worden gemaakt. Hierdoor wordt het voor elke ondernemer haalbaar om een op maat gemaakte app te maken! Ook ik blijf ontwikkelen dus en is daar voor VAMOS altijd ruimte voor!”