Home/Doorgroeien/Adviseur

Adviseur

Jij bent die afgestudeerde Supporter die nu aan de start van zijn of haar carrière staat en besloten heeft met volle overgave zich in de werkende wereld te storten en zich te verdiepen in één specifiek vakgebied. Niet werken in een grote organisatie waar je het manusje van alles wordt, onderaan de ladder begint en niks te zeggen hebt. Je wilt gelijk hands-on te werk gaan en direct impact hebben op de organisatie. Benieuwd naar wat jouw rol en verantwoordelijkheden zijn en naar de adviseurs die jou voor gingen?

Menu

Rol als adviseur

Als adviseur binnen VAMOS denk je mee met de aanpak van de strategen en ben je verantwoordelijk voor het projectmanagement en de daarbij behorende uitvoerende taken. Onderscheidend van de trainee, fungeer je als sparringspartner voor de mkb-ondernemer en heb je meer verantwoordelijkheid. Ook kun je de rol van coach oppakken door trainees bij jouw taken te betrekken, zodat zij hiervan kunnen leren. Jij coacht ze om nóg beter te worden. Wat jouw taken als adviseur verder concreet inhouden, daar vertellen Rose en Rhodé je graag meer over.

De carrière van Rose

“Hi! Ik ben Rose en ik ben nu twee jaar werkzaam bij VAMOS Support in het marketing team. Na het afronden van mijn studie kwam ik bij VAMOS terecht waar ze handjes nodig hadden voor uitvoerende taken, zowel voor VAMOS zelf als klanten. Denk aan het schrijven van social berichten, artikelen, persberichten en mailings, het aanpassen van websites én nog veel meer. In deze rol van trainee kon ik nog uiterst genieten van mijn vrijheid, terwijl ik enorm veel waardevolle ervaring opdeed door op de achtergrond mee te kijken met de strateeg. Hierdoor groeide ik al snel door in de rol van adviseur. In een half jaar tijd had ik namelijk de uitvoerende taken onder de knie en was het tijd om meer op de voorgrond te treden. De strateeg is in dat geval nog steeds verantwoordelijk voor de projecten, maar ik pak steeds vaker het klantcontact op, geef meer advies, schrijf strategische jaarplannen en zorg dat deze uitgevoerd worden.

Nu, 1,5 jaar later, ben ik voor meer dan 12 opdrachtgevers het aanspreekpunt voor hun marketingwerkzaamheden. Ik spar samen met de strateeg over de loop van het project en ik zorg dat uitvoerende werkzaamheden in samenwerking met een trainee worden opgepakt. Ik groei dus steeds meer in de rol van strateeg, waardoor ik steeds meer van waarde ben.

Daarnaast ook goed om te weten dat ik bij VAMOS de ruimte heb gekregen om uit te vinden waar mijn kracht ligt, grafische vormgeving. Niet per se iets wat valt binnen de werkzaamheden van een adviseur of strateeg, maar alsnog krijg ik de ruimte in mijn agenda om mij op dit gebied te blijven ontwikkelen. Groei op alle vlakken dus!”

DE CARRIÈRE VAN Rhodé

“Hi! Ik ben Rhodé en sinds november 2020 werkzaam in team People. Ik ben toen begonnen als trainee zodat ik naast mijn studie ook alvast praktijkervaring kon gaan opdoen in het hr vakgebied. Mijn taken waren op het begin vooral uitvoerend, waarbij je moet denken aan het bijhouden van de personeelsadministratie, salarisadministratie en interne werkzaamheden, zoals het voorbereiden van MTO’s en CTO’s.

Na ongeveer een halfjaar kreeg ik mijn eerste echte klant waarbij ik al snel meer een adviserende rol ging aannemen. In die rol ga je veel meer naast de ondernemer staan om mee te denken over wat goed is voor zijn of haar personeel en hoe ik daar samen met de ondernemer invulling aan kan geven. Zo kom je uiteindelijk bij andere taken zoals het voeren van ontwikkelingsgesprekken en sollicitatiegesprekken, het monitoren van de medewerkerstevredenheid, het structureren en aanpassen van procedures en processen (bijv. vacatures, personeelshandboeken, inwerktrajecten, arbeidscontracten) aan de hand van strategische doelen (bijv. verjonging of automatisering) en het meedenken in de behoeftes van het personeel.

De mkb-ondernemer verder helpen beviel zo goed, dat ik na mijn afstuderen besloten heb om mijn bijbaan, te ruilen voor m’n eerste echte baan. Hierdoor ben ik steeds meer gegroeid in de rol die ik nu heb. Enerzijds is dat een interne adviseurrol, waarbij ik momenteel verantwoordelijk ben voor een gedeelte van het hr proces binnen VAMOS zoals ontwikkelingsgesprekken, werving & selectie en hr kant in employer branding en mag ik deel uitmaken van het bestuur. Daarnaast heb ik een externe adviseurrol, waarbij ik elke week meerdere klanten een stukje beter mag maken op het gebied van hr en soortgelijke taken en verantwoordelijkheden die ik voor VAMOS heb ook voor andere mbk-ondernemingen oppak. Naast deze rollen is er ook nog ruimte voor persoonlijke ontwikkeling waarbij ik door het coachen van trainees en het sparren met de strateeg van ons team, elke dag kan groeien en ontdekken waar mijn kracht en passie ligt. Zo groei je in waarde voor VAMOS, voor klanten en voor niemand minder dan jezelf!”