Adviseur

Jij bent die afgestudeerde Supporter die nu aan de start van zijn of haar carrière staat en besloten heeft met volle overgave zich in de werkende wereld te storten en zich te verdiepen in één specifiek vakgebied. Niet werken in een grote organisatie waar je het manusje van alles wordt, onderaan de ladder begint en niks te zeggen hebt. Je wilt gelijk hands-on te werk gaan en direct impact hebben op de organisatie. Benieuwd naar wat jouw rol en verantwoordelijkheden zijn en naar de adviseurs die jou voor gingen?

Rol als adviseur

Als adviseur binnen VAMOS denk je mee met de aanpak van de strategen en ben je verantwoordelijk voor het projectmanagement en de daarbij behorende uitvoerende taken. Onderscheidend van de trainee, fungeer je als sparringspartner voor de mkb-ondernemer en heb je meer verantwoordelijkheid. Ook kun je de rol van coach oppakken door trainees bij jouw taken te betrekken, zodat zij hiervan kunnen leren. Jij coacht ze om nóg beter te worden. Wat jouw taken als adviseur verder concreet inhouden, daar vertellen Rhodé en Robin je graag meer over.

DE CARRIÈRE VAN Rhodé

“Hi! Ik ben Rhodé en sinds november 2020 werkzaam in team People. Ik ben toen begonnen als trainee zodat ik naast mijn studie ook alvast praktijkervaring kon gaan opdoen in het hr vakgebied. Mijn taken waren op het begin vooral uitvoerend, waarbij je moet denken aan het bijhouden van de personeelsadministratie, salarisadministratie en interne werkzaamheden, zoals het voorbereiden van MTO’s en CTO’s.

Na ongeveer een halfjaar kreeg ik mijn eerste echte klant waarbij ik al snel meer een adviserende rol ging aannemen. In die rol ga je veel meer naast de ondernemer staan om mee te denken over wat goed is voor zijn of haar personeel en hoe ik daar samen met de ondernemer invulling aan kan geven. Zo kom je uiteindelijk bij andere taken zoals het voeren van ontwikkelingsgesprekken en sollicitatiegesprekken, het monitoren van de medewerkerstevredenheid, het structureren en aanpassen van procedures en processen (bijv. vacatures, personeelshandboeken, inwerktrajecten, arbeidscontracten) aan de hand van strategische doelen (bijv. verjonging of automatisering) en het meedenken in de behoeftes van het personeel.

De mkb-ondernemer verder helpen beviel zo goed, dat ik na mijn afstuderen besloten heb om mijn bijbaan, te ruilen voor m’n eerste echte baan. Hierdoor ben ik steeds meer gegroeid in de rol die ik nu heb. Enerzijds is dat een interne adviseurrol, waarbij ik momenteel verantwoordelijk ben voor een gedeelte van het hr proces binnen VAMOS zoals ontwikkelingsgesprekken, werving & selectie en hr kant in employer branding en mag ik deel uitmaken van het bestuur. Daarnaast heb ik een externe adviseurrol, waarbij ik elke week meerdere klanten een stukje beter mag maken op het gebied van hr en soortgelijke taken en verantwoordelijkheden die ik voor VAMOS heb ook voor andere mbk-ondernemingen oppak. Naast deze rollen is er ook nog ruimte voor persoonlijke ontwikkeling waarbij ik door het coachen van trainees en het sparren met de strateeg van ons team, elke dag kan groeien en ontdekken waar mijn kracht en passie ligt. Zo groei je in waarde voor VAMOS, voor klanten en voor niemand minder dan jezelf!”

Werkweek van Robin

“Binnen VAMOS Support ben ik actief in twee teams: Marketing en People. Mijn werkweek begint met mijn functie als HR-adviseur op locatie bij een technisch bedrijf, waar ik mijn expertise inzet om gelukkige en productieve medewerkers te creëren en te behouden.

Daarnaast heb ik binnen VAMOS Support een interne adviseur rol, waarbij ik verantwoordelijk ben voor de marketing. Mijn werkzaamheden bestaan vooral uit het opstellen en uitvoeren van het tactisch marketingplan, het beheren van de websites, het schrijven van content, samen met People-adviseur Rhodé het werkgeversmerk verder uitbouwen, en het opstellen en beheren van onze social media-uitingen. 

De rest van de week ben ik werkzaam in team Marketing en momenteel werk ik aan een marketingopdracht voor een schoonmaakbedrijf. Hier heb ik het marketingplan ontwikkeld en staan we nu aan de start van de uitvoering. Door het werken aan diverse opdrachten in verschillende branches en culturen heb ik het afgelopen jaar ontzettend veel geleerd. Naast deze opdrachten is er nog ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Ik heb mij bijvoorbeeld ontwikkeld in het voeren van gesprekken, door het lezen van boeken en dit toe te passen in de praktijk maar ook een interne training over effectief communiceren.”