Dagelijkse werkzaamheden

Benieuwd waar team Strategy zich dagelijks mee bezig houdt? Read on!

Werkzaamheden van strateeg Tom

“Als strateeg help ik ondernemers met het opzetten van een slimme, meetbare en krachtige bedrijfsstrategie. Door kritisch te kijken naar de externe omgeving EN de interne organisatie daag ik ondernemers uit om serieus na te denken over het businessmodel. Ik stel de juiste vragen om gezamenlijk een ijzersterke strategie op te stellen. Een strategie die we delen met het hele bedrijf als handvat om de juiste keuzes te maken. Niet alleen op directieniveau maar ook op de werkvloer. Iedereen draagt zijn steentje bij aan het realiseren van de strategie. Ik krijg energie als we maandelijks evalueren en zien dat de strategie ook echt gaat leven. We zien het terug in de cijfers, in de cultuur en uiteraard in de reacties vanuit de markt.”

Strategy werkzaamheden

Het Strategy team bestaat uit koersbepalers die samen met de ondernemer meedenken over de gebieden waarin het mkb-bedrijf nog kan groeien. Ze zetten stippen op de horizon om naartoe te werken. Bijvoorbeeld op het gebied van marketing, personeel en/of procesoptimalisatie. 

Hoe gaat team Strategy dan te werk?

  • We starten met een brainstorm.

  • We valideren de resultaten van de brainstorm IN de organisatie.

  • We valideren de resultaten van de brainstorm op basis van marktonderzoek.

  • We stellen strategische doelstellingen op en evalueren deze.

  • Vervolgens maken we een plan om het uitgestippelde pad te bewandelen.

  • We coachen en ondersteunen de adviseurs.

  • Als laatst heeft iedere strateeg binnen VAMOS Support zijn eigen vakgebied.

Verantwoordelijk-
heden van Strateeg
Natascha

“Ik heb dus echt een baan waar mijn hart van in de fik vliegt. Als lid, strateeg en coach is geen enkele dag hetzelfde. Dagelijks help ik ondernemers bij het zetten van de juiste stappen om van hun bedrijf een geoliede machine te maken. Ik vind het heel fijn om samen met mijn ambitieuze collega’s de toekomstige (marketing)strategie van deze bedrijven uit te stippelen. Binnen VAMOS Support ben ik verantwoordelijk voor de sales en coach ik Marketing adviseurs en trainees.”

Ontwikkelen binnen VAMOS Support

Binnen VAMOS Support werken we met verschillende rollen; trainee, adviseur en strateeg. Ieder niveau kent andere taken en verantwoordelijkheden. Maar wanneer ben je nu trainee, adviseur of strateeg en wat moet je dan precies kunnen om door te kunnen groeien?